halloween

 2012.10.22. 15:48

A halloween a kísértetek, boszorkányok vérfarkasok ünnepe. Először még az ókorban az Angol szász országokban volt ünnep de mára már az egész világon elterjedt. A hittérítő papok azt a feladatott kapták, hogy a pogány ünnepek helyett más ünnepeket találjanak ki   ":All halow's Eve ""minden szentek éjszakája". Ezt az ünnepet 1.-én tartják de nem csak ezt, ezen a napon van a halotak napja amely arra ösztönzi a gyerekeket ,hogy minél életűbb, félelmetesebb jelmezeket készítsenek és az utcákat járva házról házra menetelnek csokit,cukorkát,egyéb édességeket kéregetve azzal a jelszóval hogy "csokit vagy csalunk " vagy "csokit vagy életet". Magyarországon ez a fajtája még nem terjedt el ,de ahol haloween van ott vannak kifaragott sütő tökök , rémisztő madár ijesztők és egyéb kis díszítő elemek.ilyen kifaragást bárki tud csinálnihalloween.jpg és a gyerekek is nagyon szokták élvezni. Először is venni kell néhány érett sütőtököt. Lehet kerek vagy hosszúkás .  A szár részét körbe vágjuk (cikcakkosan hullámvonalasan  vagy ahogy szeretnénk) az a lényeg hogy beférjen rajta a gyertya vagy esetleg elem lámpa. Aztán kezdhetjük a szemét ,orrát ,és végül a száját kivágni. Én először  egy papírlapon megtervezem a mintákat aztán az alapján fogok neki. Célszerű jól látható helyrexD.jpg tenni de ne gyúlékony dolog közelébe!! ha a teraszra vagy kertbe tesszük tegyünk alá valami tálca féleséget mert ha már el használódott és rohadásnak indult kellemetlen kézzel megfogni. Ha nem akarunk faragni akkor vehetünk porcelánból is tököket így is úgy is jól mutat.

Elhelyezés: Ha több tököt készítettünk akkor esetleg az emeleti lépcsőfokokra vagy a a teraszon úgy egymásmellé rakni mintha az  az "utat" mutatná. fabrik_l__halloween.jpg

Óbudai Platán Könyvtár1031Budapest Arató Emil tér 1 (bejárat a Kadosa utca felől.)

A bejegyzés trackback címe:

https://avegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr804862609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása