Egeri kirándulás

 2012.07.13. 09:37

Ha a szabadságunkat vagy a szünetet kirándulással akarjuk tölteni és nem a szobában a TV előtt egy üveg sörrel a kezünkben, akkor válasszuk Egert.

Ha el tudunk jutni, akkor feltétlenül meg kell néznünk az egri várat ahol Dobó István és Bornemissza Gergely harcolt a törökök ellen.

A várban bemutatásra kerül Bornemissza tüzes kerekének a használata, hogyan sütötték el az ágyút és meg nézhetjük a kínzó kamrát mélyen a vár alatt. Ha tovább megyünk a várban a gyerekek kipróbálhatják milyen volt íjjal és nyilakkal harcolni,(persze csak céltáblába lőnek.)

Megpillanthatjuk a fegyver múzeumot is. Akit nem igazán érdekel a történelem a régi korok emléke annak a Szép Asszonyok völgyét tudom ajánlani. A Szép Asszonyok völgyét ne úgy képzeljük el ,hogy gyönyörű lányok flangálnak fel-alá. A völgy csodálatos minőségi borairól híres és szép tájáról. Ha bemegyünk az általunk választott kis vendéglőbe ott tiszta és rendes kiszolgálást kapunk.  Ha valami folytán nem tudjuk meginni a kikért borunkat annak becsomagolják és elviheti. Aki nem szereti a bort esetleg elrakja emlékbe vagy gyűjti az italt annak is nagyon jó hely. Szép cifra üvegek is vannak de megtalálható a kis műanyag hordócska is. Egernek még sok szép helye van Pl. a Bazilika. a Bazilika elmeséli Jézus történetét a freskókon keresztül. Ha elfáradtunk ülve is csodálhatjuk a látványt. Egerben szerintem nagyon érdemes még az utcákon is sétálni hisz sok szép épülete van. Különböző fürdői is annak.

Én személy szerint kétszer jártam Egerben, mind a kétszer Egernek különböző oldalát tekinthettem meg de a tervben mind a kétszer szerepelt az Egri vár.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://avegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr884651260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása