vendégváró sütemény recept

 2012.04.27. 09:04

Rusei sapkák

forrás: nincs megadva [!]
Nyomtatás
 
  • elkészítés:-
  • nehézség:normál
  • sütési hőfok:190 ℃
  • sütési idő:25 perc
Rusei sapkák
 
 
 
 

Hozzávalók

  • A szóráshoz

    30 dkg kókuszreszelék

  • A mázhoz

    16 dkg étcsokoládé
    10 dkg Rama 

  • A krémhez

    25 dkg porcukor
    8 dl tej
    2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
    20 dkg rétesliszt
    30 dkg Rama 

  • A tésztához

    fél dl víz
    fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
    3 dkg kakaópor
    20 dkg finomliszt
    30 dkg kristálycukor
    6 db tojás


Elkészítés

Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben. A csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.

 



 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://avegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr464475996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása