vendégváró sütemények2

 2012.04.27. 09:07

 

Habkonnyű sóskifli

forrás: nincs megadva [!]

  • elkészítés:-
  • nehézség:Nincs beállítva
  • sütési hőfok:nincs megadva
  • sütési idő:nincs megadva
Habkonnyű sóskifli
 
 
 
 


Hozzávalók

  • A tésztához

    700 g liszt
    2 db tojás
    1 kis pohár kefír
    100 ml étolaj
    60 g cukor
    csipet só
    100 ml tej
    50 g élesztő

  • A krémhez

    200 g Rama
    30 g só


Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Rama. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
 

én nagyon szeretem és még tízórainak jó. jó étvágyat hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://avegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr624476000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása