hozzávalók: 76 dkg liszt, 34 dkg porcukor, 2púpus kiskanál szódabikarbóna, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék 5dkg margarin 4 egész tojás 4ek méz.
Cukormáz:egy tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre majd tegyünk hozzá kb 12-15dkg porcukrot és igen jól keverjük ki legalább 20-30percig kell keverni!!!
Elkészítése: jól összedolgozzuk a fent látható alapanyagokat. A tésztát kis ideig pihentetjük majd 3mm vastagra nyújtjuk. Sütemény szaggatóval ki szaggatjuk majd felvert tujással megkenjük a tetejét majd kizsírozott lisztezett tepsibe közepes hőmérsékleten világos barnára sütjük őket. Díszítéshez használhatunk: diót, mandulát, mazsolát,mogyorót sütés elött rá tehetjük a tésztára. A drazsét, cukorfélék, cukormázak felrakását sütés után csináljuk.
A karácsony a szeretetről + a finomnál finomabb süteményekről szól: jó étvágyat és Kellemes Ünnepeket Kívánok minden kedves olvasómnak!