Mézeskalács

 2013.01.26. 09:47

hozzávalók:  76 dkg liszt, 34 dkg porcukor, 2púpus kiskanál szódabikarbóna, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék 5dkg margarin 4 egész tojás 4ek méz.

Cukormáz:egy tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre majd tegyünk hozzá kb 12-15dkg porcukrot és igen jól keverjük ki legalább 20-30percig kell keverni!!!

Elkészítése: jól összedolgozzuk a fent látható alapanyagokat. A tésztát kis ideig pihentetjük majd 3mm vastagra nyújtjuk. Sütemény szaggatóval ki szaggatjuk majd felvert tujással megkenjük a tetejét majd kizsírozott lisztezett tepsibe közepes hőmérsékleten világos barnára sütjük őket. Díszítéshez használhatunk: diót, mandulát, mazsolát,mogyorót sütés elött rá tehetjük a tésztára. A drazsét, cukorfélék, cukormázak felrakását sütés után csináljuk.

A karácsony a szeretetről + a finomnál finomabb süteményekről szól: jó étvágyat és Kellemes Ünnepeket Kívánok minden kedves olvasómnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://avegtelen.blog.hu/api/trackback/id/tr894911778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása